Odpowiedź forum utworzona

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 20 total)
  • Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    Ok, teraz już wiem. Szkoda, że mam opłacone do końca roku.. I sorry, że źle opisałam, nie zwracałam uwagi na szczegóły podczas tego procesu „znikania panelu”

    Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    ROZWIĄZANIE: chodziło o to, że usłudze hostingowej (HOME.PL) są automatyczne statystyki oglądalności stron itp itd, dopisują skrypt zliczający do kodu strony, można je wyłączyć. Działa już wszystko prawidłowo! tak więc nieco mi głupio, że męczyłam Was, zamiast od razu uderzyć do tych od serwera. Jednak mimo wszystko, Wasze rady będą cenne na inne „wypadki”

    Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    PS. ostatecznie doszłam do tego, że w 99% to wina hostingu! HOME.PL!

    Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    Dzięki Agabu za wytrwałość i stawanie na głowie, dzięki Amistad18 za pomysł! Wypróbuję wersję nr 1., no ale podejrzewam, że będę zmuszona do wersji nr 2 😀 tak więc uważam temat za rozwiązany, pozdrawiam!

    Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    Dzięki Agabu. A więc muszę zaznaczyć, że mam zainstalowane MultiSite i buddypressa. Tych ustawień, o których piszesz już nie mam w w ogólnych ustawieniach. U mnie wygląda to trochę inaczej. Jednak aby uruchomić MultiSite na początku musiałam ujednolicić nazwy obu adresów. W zasadzie jest tak:
    Uruchomiłam multisite i buddypressa na dwóch odrębnych swoich witrynach. Na obu działało dobrze, na tej obecnej, ważniejszej stronie rozjechało się, gdy zainstalowałam tam wtyczkę WP Super Cache, która ingeruje w skrypty PHP (myślę, że tu leży jakiś problem). Padło mi wówczas wszystko. I to cud, że odzyskałam bazę i pliki z powrotem. Już nie mam tej wtyczki, jednak wydaje mi się, że mój problem to skutek uboczny.

    Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    W Operze dzieje się to samo, co firefoxie. A więc na wp-admin wywala mnie po 3 sekundach. Jednak jeśli zaloguje się nie na sam kokpit, a np na zarządzanie wpisami,a więc wp-admin/edit.php albo themami, a więc wp-admin/themes.php jest ok, i w Operze, i w firefoxie. Nie znam się na php, ale czy może mieć to jakieś znaczenie?

    Forum: Wtyczki
    W odpowiedzi na: bbpress pusta strona
    specbabka

    (@specbabka)

    bo zapewne nie masz zainstalowanej MultiSite, tylko samego Buddy, a MS jest podstawą do tego, by BB działał

    Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    OK! właśnie instaluje operę. Natomiast mam drugą stronę w wp z inną bazą i nie mam problemu z zalogowaniem na admina z firefoxa

    Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    czesc Agabu! dzięki za posta i rady. Byłam kilka dni offline, więc tak późno reaguję.. Ta druga rada naprawdę przydatna, chętnie zastosuję tą samą technikę co do swoich stron. Natomiast co do kwestii wywalania z firefoxa, to musi być coś innego. Próbowałam zalogować się na różnych komputerach korzystając z firefoxa i zawsze jest to samo – loguje się na 2 sekundy, a potem wywala. Sprawdzałam ustawienia i chyba nie mam trybu private browsing mode.. No i stało się to wtedy, gdy hosting przywrócił bazę i pliki strony

    Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    Dzięki! Wyczyściłam, ale lipa, nic nie dało.. Czy jest możliwość, że może być to związane z jakimiś pustymi wersami np w pliku functions.php? podkreślam, że w explorerze działa ok

    Forum: Zaawansowane
    W odpowiedzi na: backup w praktyce
    Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    Dzięki, amistad18! rewelacyjna rada, nie zdążyłam co prawda wypróbować Twojej metody, bo w międzyczasie dogadałam się z hostingiem i prócz bazy, przywrócili mi też zawartość wszystkich plików strony sprzed „wypadku”, ale godny zapamiętania sposób na przyszłość!
    Co prawda strona teraz chodzi, mogę zalogować się na wp-admin ale tylko z explorera, nie z Mozilli, której zwykle używam, więc pozwolę sobie skończyć ten wątek i napisać kolejny właśnie w tej sprawie 🙂

    Forum: Zaawansowane
    W odpowiedzi na: backup w praktyce
    Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    Nic nie działa! zmieniłam nazwę katalogu wtyczki, wprowadziłam zmiany do wp_config, wykasowałam zapis define(’WP_CACHE’, true), bez żadnego efektu! Potem poprosiłam hosting o zrobienie backupu bazy i jej nadpisanie do wersji, gdy działała. Nadal nic nie działa! 🙁
    Gdy wprowadzam nazwę domeny wywala komunikat :Fatal error: Call to undefined function wp() in /wp-blog-header.php on line 14″,
    a tymczasem w pliczku wp-blog-header.php nic nie ma w wersie/linii 14

    Forum: Zaawansowane
    W odpowiedzi na: backup w praktyce
    Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    Ok, a więc „mydło” znaczy nic. Kompletnie nic! w zasadzie jestem o tyle pewna, że to kwestia wtyczki, bo stało się to po jej instalacji. I wyhaczyłam na forum anglojęzycznym, że ludziom też się to działo.. Ostatecznie zrobiłam backup bazy, ale teraz dopiero jestem załamana.. bo myślałam, że będzie wszystko dobrze, a tymczasem, w czasie jak próbuje się na swoją stronę http://www.specbabka.pl/wp-admin/ wyskakuje komunikat:
    Fatal error: Call to undefined function get_option() in /wp-admin/admin.php on line 22
    w czasie, gdy wprowadzę sam adres domeny, pojawia się:
    Fatal error: Call to undefined function wp() in /wp-blog-header.php on line 14

    Będę wdzięczna za podpowiedź..

    Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    Dzięki, będę próbować

    Forum: Zaawansowane
    W odpowiedzi na: backup w praktyce
    Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    ps. po zainstalowaniu wp cache cała strona to mydło. Tak samo z pozycji wp-admin. Więc dostęp mam tylko przez ftp

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 20 total)