Wsparcie » Motywy » złe wyświetlanie strony w Internet Expolrer

  • Witam,

    jestem nowy na tym forum więc najpierw się przywitam 🙂
    Jestem Marcin Szatan i zawodowo zajmuję się Fotografią. Od niedawna tworzę moją stronę na wordpress. Korzystam z szablonu Pinboard 1.0.6. word press w wersji 3.4.2 PL Strona to http://www.marcinszatan.pl

    Problem polega na tym że w niektórych przeglądarkach IE strona wyświetla się poprawnie a w większości nie. Sprawdzane na win xp z ie8 jest żle na win7 64bit tak samo. Nie ładuje zdjęcia baneru ngallery źle wyświetla ( jak by paski) galerie.

    Dodam że na innych przeglądarkach nie ma problemu z wyświetlaniem.

    W ie wyświetla błąd :
    S`zczegóły błędu na stronie sieci Web

    Agent użytkownika: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; .NET4.0C; .NET4.0E)
    Sygnatura czasowa: Fri, 28 Dec 2012 10:24:42 UTC

    Wiadomość: Brak zakończenia stałej znakowej
    Wiersz: 184
    Znak: 60
    Kod: 0
    Identyfikator URI: http://marcinszatan.pl/`

    Wygląda jak by miało problem z tym :

    jQuery(window).load(function() {
    					jQuery('.entry-content a[href$=".jpg"]posts_nav_labels
    		, false, null );
    	wp_register_script(  );
    	wp_enqueue_script( template-portfolio.php,.entry-content a[href$=".jpeg"],.entry-content a[hrefaside;
    	elseif( 4 == $columns )
    		$grid_class =  = $=".png"],.entry-content a[href$=".gif"],a.colorbox').colorbox();
    			});

    Z góry dziękuję za pomoc 😛

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 19 total)
  • Hmm, a dlaczego w ogóle w javascripcie próbujesz wołać PHP’owe/WordPressowe funkcje (wp_register_script i wp_enqueue_script)?

    To jest jakiś Twój dodatek, czy z motywu/jakiejś wtyczki?

    Też miałem podobne problemy ze swoją stroną http://mlektury.pl, a poszukiwania odpowiedzi spełzły na niczym. Wreszcie najlepszym rozwiązaniem okazała się darmowa walidacja strony, której możesz dokonać tutaj – http://validator.w3.org. Po wpisaniu adresu strony walidator wyświetli listę errors – błędów. Większość z nich można usunąć samodzielnie. Polecam.

    @rrz:
    No i dalej się nie waliduje 😉

    Z tego co przeanalizowałem problem jest po stronie lightbox.
    Może ktoś wie gdzie siedzi kod odpowiedzialny za lightboxa?
    Theme jak wyżej Pinboard. Czy gdzieś w systemie wordpress.

    Muszę się zastanowić nad zainstalowaniem nowego wordpress oraz powoli przeniesieniem skórki… Wtedy będzie wiadomo co wywala błąd.

    Błąd z </p> Naprawiaony.

    Sprawdzałem stronkę z galerią plenerową i takie coś wyszło masakra…

    w3

    Tymi błędami lightboxa się przejmować raczej nie musisz – one nie powinny być groźne dla renderowania strony raczej.

    Tyle, że cały czas w kodzie strony masz JavaScripta próbującego wołać PHPowe funkcje (wp_register_script( );). Tego fragmentu nie ma prawa być w kodzie HTML strony – jeśli jest, to znaczy, że jakiś kod PHPa Ci się wysypuje, a że ten JS nie jest poprawny, to i skrypty JS będą się wysypywać na nim…

    @krzysiek Dróżdż – to co teraz zrobić z tym? Da się sprawdzić co robi błąd ? I czemu na innych przeglądarkach jest ok?

    oto plik function.php zapisz element docelowy jako plik php, tam jest właśnie ten element wyszykaj tego w pliku php: jQuery(window).load(function() {

    po wywaleniu całego

    jQuery(window).load(function() {
    		<?php if( pinboard_get_option( 'lightbox' ) ) : ?>
    			jQuery('.entry-content a[href$=".jpg"]posts_nav_labels
    		, false, null );
    	wp_register_script(  );
    	wp_enqueue_script( template-portfolio.php,.entry-content a[href$=".jpeg"],.entry-content a[hrefaside;
    	elseif( 4 == $columns )
    		$grid_class =  = $=".png"],.entry-content a[href$=".gif"],a.colorbox').colorbox();
    		<?php endif; ?>
    	});

    błędu w ie nie wywala, ale w wyglądzie oraz wyświetlaniu galerii nic nie pomogło. Dalej w np. operze się poprawnie wyświetla =_=

    Hmm, Ty coś w tym motywie edytowałeś? Bo ten fragment kodu, który wywalałeś, jest totalnie pozbawiony sensu. Przez chwilkę myślałem, że może coś się komuś przez przypadek tam wkleiło, ale to jest chyba nawet bardziej zamotane.

    Bardzo jesteś przywiązany do tego motywu?

    Nic konkretnego. Na pewno nie w funkcjach. Wygląd przystosowany pod stron. A co proponujesz ? Wgrać od nowa i edytować ?

    Jeśli chcesz zachować obecny wygląd, to trzeba to naprawić.

    Tyle, że jeśli ten motyw sam w sobie ma problemy z IE, to może z tym być sporo zabawy i być może po prostu lepiej wybrać inny szablon.

    W schemacie oryginalnym tak samo nie wyświetla baneru… ale to małe piwko. Galeria która jest robiona w nextgen gallery właśnie nie działa a przez wordpressa wstawione zdjęcia działają …

    No to nie jest bardzo dziwne – NextGEN ma swoje szablony galerii.

    Natomiast to raczej niewiele ma wspólnego z NextGENem. Masz motyw, który ma sporo błędów (w tym CSS), przez to różne elementy źle wyświetlają się w różnych przeglądarkach. Jeśli strona ma błąd, to każda przeglądarka może go sobie zinterpretować dowolnie… (A trzeba przecież dodatkowo uwzględnić, że niektóre przeglądarki i prawidłowe rzeczy potrafią interpretować błędnie).

    I teraz pytanie jest tylko takie, czy chcesz się bawić w reanimację i naprawę tego motywu (co może być trudne i czasochłonne – zależnie od bałaganu, który w nim panuje), czy po prostu wybierzesz sobie nowy motyw?

    Samym NextGENem i banerem sens będzie zajmować się dopiero, jak motyw będzie poprawny (inaczej to jest łatanie tłumika w samochodzie z zepsutym silnikiem).

    Dzięki wszystkim za pomoc. Naprawiłem wyświetlanie strony na IE8. Problemem z logiem były nie podane konkretne wymiary zdjęcia, a z galerią brak wymiarów minimalnych miniatur.

    Z ie7 nadal z banerem i nagłówkiem są problemy lecz mało kto używa już ie niższego od 8.

    Pozdrawiam.

    Nie zgaduj, tylko sprawdź, ile Twoich odwiedzających używa ie7 – masz statystyki, to tam to znajdziesz (a jeśli nie masz, to pierwsze, co powinieneś zrobić, to je zainstalować).

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 19 total)
  • The topic ‘złe wyświetlanie strony w Internet Expolrer’ is closed to new replies.