Wsparcie » Zaawansowane » YouTube – Auto Embed nie dzia艂a

  • Hej,
    to m贸j pierwszy post na forum oraz pocz膮tek przygody z WordPressem 馃檪
    Jak dot膮d wszystko sz艂o w miar臋 g艂adko.
    Mam jednak problem z automatycznym osadzaniem tre艣ci.
    Najnormalniej w 艣wiecie nie dzia艂a mi to. Po opublikowaniu wpisu na stronie wida膰 linka do YouTube zamiast osadzonego filmu.
    Opcja 鈥欰utomatyczne osadzanie tre艣ci鈥 jest w艂膮czona.

    Po艣wi臋ci艂em ju偶 kilka godzin na poszukiwanie rozwi膮zania i jak na razie bez rezultatu.
    Opcje jakich pr贸bowa艂em, id膮c za rad膮 google- ludzi maj膮cych podobne problemy:
    -wklejenie linka filmu w osobnej linii,
    -wklejenie tylko i wy艂膮cznie linka do filmiku w ca艂ym wpisie,
    -wklejenie linka w edytorze Wizualnym,
    -wklejenie linka w edytorze HTML,
    -wstawienie filmiku w formacie: [embed]link do filmiku[/embed]
    -link wstawiany ma posta膰: http://www.youtube.com/watch?v=P0c9oDBNG-Q.

    WordPressa mam zainstalowanego w podfolderze. W folderze g艂贸wnym projektu mam swoje pliki z widokami i do nich wstawiam samemu tre艣ci z wpis贸w.

    Sporo w膮tk贸w na ten temat umar艂o 艣mierci膮 naturaln膮, sporo os贸b napisa艂o te偶, 偶e nie ma w og贸le takiego problemu. Czy jest co艣 co mog艂em pomin膮膰 lub zrobi膰 藕le, 偶e automatyczna konwersja nie dzia艂a?
    Pozdrawiam, b臋d臋 wdzi臋czny za pomoc.

    EDIT: U偶ywam WordPressa 3.4.2 PL

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Sprawd藕 jak dzia艂a taki link:

    Jeszcze jedno, link do filmu musi by膰 we „w艂asnej linijce”. Czyli enter przed, enter za.

    Tej wersji linka te偶 ju偶 pr贸bowa艂em i niestety nie pomog艂o.
    Entery mam wg zalecenia- i przed i za.

    Spr贸buj臋 mo偶e jeszcze poszuka膰 gdzie dok艂adnie odbywa si臋 konwersja tej tre艣ci wewn膮trz wordpressa. Mo偶e uda mi si臋 to zdebugowa膰.

    EDIT:
    Zauwa偶y艂em, 偶e w templatce dostarczanej przez wordpress’a video jest poprawnie konwertowane. Czy w takim razie ta opcja jest aktywna tylko i wy艂膮cznie dla sk贸rek wordpressa, a je偶eli pobieram w艂asnor臋cznie warto艣膰 posta z u偶yciem wp_get_recent_posts() to ju偶 nie?

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • The topic ‘YouTube – Auto Embed nie dzia艂a’ is closed to new replies.