Wsparcie » Wtyczki » wstawianie video

  • Witam! Mam problem ze wstawieniem pliku video np. z Youtube. W edycji wpisu nie mam obpcji wstaw film. Kiedy wklejam adres URL – w tym miejscu pojawia się jedynie link do tej strony na Youtubie, a nie miniaturka odtwarzacza, którą można uruchomić przez kliknięcie we wpisie. Co trzeba zrobić, aby we wpisie pojawiała się miniatura odtwarzacza, a nie link do danej strony? Z góry dziękuję za pomoc!

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • Moderator amistad18

    (@amistad18)

    A używasz na pewno edytora wizualnego, kiedy wstawiasz link z youtube?

    Tak! Oczywiście. Zauważyłem, że w starszych wersjach edytora znajduje się w pasku narzędzi pomiędzy „Usuń formatowanie” a „Wstaw własny znak” możliwość wstawienia filmu. Jest także ikonka nad paskiem narzędzi „Dodaj film” – ale działa tak samo..

    Moderator amistad18

    (@amistad18)

    Sprawdzałem, i w edytorze wizualnym, wstawienie samego linka do wpisu, zapisanie, i otworzenie wpisu na stornie – skutkuje wyświetleniem filmu. Sprawdź czy na domyślnej skórce jest ten sam problem.

    Ja działam na domyślnej skórce. Nic nie zmieniałem po zainstalowaniu WordPressa. Zaktualizowałem tylko do wersji 3,2. Zastanawiające jest także, iż w pasku narzędzi edytora nie ma ikonki „wstaw film”, a wiem, że w poprzednich była.

    Moderator amistad18

    (@amistad18)

    W takim razie ściągnij jeszcze raz najnowszą wersję WP, i wykonaj ręczną aktualizację.

    Po wykonaniu ręcznej aktualizacji to samo. Nadal nie rozumiem, dlaczego w WordPress’ie narzędziach nie ma ikonki wstaw film? Korzystając z narzędzia (4 ikonki – dodaj obrazek, dodaj film, dodaj plik dźwiękowy, ..) Nie da się wstawić pliku video. Korzystając z URL – wyświetla się sam tytuł jako link do strony (bez odtwarzacza w tekście); kiedy wstawiam z pliku na kompie, podświetla się tytuł filmu, po kliknięciu na niego otwieram załącznik (np. o nazwie – ?attachment_id=15 ) a dopiero po kliknięciu na ten załącznik otwiera się odtwarzacz WMP.

    Pozwoliłem sobie opisać mój problem nie tworząc nowego tematu, gdyż myślę, że mieści się w tym.
    Mam problem właśnie z wstawianiem odtwarzacza do video.
    Pierwszy odtwarzacz został bez kłopotu utworzony. Natomiast drógi nie.
    Robię to w edytorze HTML, gdyż jako osoba niewidoma nie jestem w stanie pracować w edytorze wizualnym.

    Kod wygląda tak:

    <p>W trakcie pierwszej edycji „Festiwalu Twórczości Wszelakiej Osób Głuchoniewidomych”, który miał miejsce w Olsztynie w maju 2009r. grupa wolontariuszy przygotowała piosenkę „Narysuję dla Ciebie aniołka” w języku migowym.</p>

    <p>Nakręcony przez Polski Związek Niewidomych film „N jak niewidomy, czyli jak pomóc osobie z dysfunkcją wzroku”.</p>

    Efekt jest taki:
    http://www.gluchoniewidomi.pl/?page_id=1757

    Czy ktoś ma może sugestię jak sobie z tym poradzić?
    A może jakaś prosta wtyczka?
    Z góry dziękuję i pozdrawiam.

    Moderator amistad18

    (@amistad18)

    Ja mam propozycję – co się stanie jak zamienisz oba linki miejscami? Czy wtedy ten drugi link na pierwszym miejscu zadziała, a ten pierwszy na drugim miejscu już nie?

    Jeżeli natomiast okaże się że mimo zamiany miejsc nadal nie działają, to spróbuj z drugiego linka, za domeną youtube.com usunąć odwołanie do portu, tzn :80

    Super! Dziękuję pięknie. Usunięcie portu zadziałało, a ja się znowu czegoś nauczyłem.:)

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • The topic ‘wstawianie video’ is closed to new replies.