Wsparcie » Zaawansowane » WordPress Brak uprawnień do konta administratora.

  • Witam, jestem początkujący w wordpress, ostatnio pojawił mi się błąd z którym nie mogę sobie poradzić. Zauważyłem, że na tym forum pojawiły się wątki z podobnym problemem, jednak pomoc w nich udzielona mi nie pomaga. Szukałem również pomocy na innych forach.

    O co chodzi, otóż zainstalowałem silnik wordpress na stronie https:// strona była wyświetlana z błędami bezpieczeństwa ponieważ był na niej zainstalowany darmowy szablon z odnośnikami do stron zewnętrznych http.
    Po konfiguracji menu i podaniu własnych adresów https:// kłódka zmieniła kolor na zielony, i w oknie logowania /wp-admin pojawia mi się informacja Przepraszamy, nie posiadasz uprawnień do tej strony.

    Nie instalowałem żadnych dodatkowych pluginów typu Really Simple SSL.
    Na innych forach doradzano mi wklejenie do wp-config.php takiego kodu

    define('FORCE_SSL_ADMIN', true);
    if ($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] == 'https')
     $_SERVER['HTTPS']='on';

    Oraz w htaccess

    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>
    # END WordPress

    ewentualnie na początku:

    RewriteEngine On
    RewriteCond %{HTTPS} off
    RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}

    Ale nie rozwiązało to mojego problemu.

    Jeśli to coś pomoże to napiszę, że na hostingu mam cPanel na którym jest zainstalowany LiteSpeed Web Cache Manager włączenie i wyłączenie tego nie pomaga. Strona jest automatycznie przenoszona z http na https tak więc wpisanie http://strona/wp-admin przenosi mnie automatycznie na https

    Jestem załamany bo spędziłem nad tą stroną trochę czasu i nie chce jej tworzyć od nowa. Bardzo proszę o pomoc.

    Strona przy której potrzebuję pomocy: [zaloguj się aby zobaczyć ten link]

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Nikt, nic??

    1. czy podmieniłeś linki http na https w całej bazie danych?
    2. w functions.php motywu wrzuć:

    if ( !function_exists( 'populate_roles' ) ) {
      require_once( ABSPATH . 'wp-admin/includes/schema.php' );
    }
    populate_roles();

    Przejdź na stronę główną, następnie spróbuj się zalogować. Jeżeli zadziała, usuń ten kod.
    Jeżeli nie zadziała …też go usuń i spróbuj utworzyć sobie nowe konto admina

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)