• Witam

    Mam zbudowany form który podpinam jako szablon pod stronę, jak podpiąć pod niego skrypt wysyłajacy ? otóż jak mam go w glownym folderze Motywu to po kliknieciu wyslij nie znajduje mi tego pliku a jak robie ze sciezka bezwzględna to tez mi go nie znajduje

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • get_template_directory().'/skrypt.php'

    Dziwne, że nie znajduje pod bezwzględnym adresem. A czy aby na pewno jest on poprawny?

    Poza tym zawsze możesz wysłać do siebie – wystarczy dać pusty action, a odebrać możesz przez functions.php motywu, plik szablonu strony etc.
    if(isset($_POST['zmienna'])) { .... }

    Thread Starter janko8403

    (@janko8403)

    Co jest niee tak z tym kodem ?

    <?php
    	$adresat = 'janko8403@gmail.com';
    	$warsztat = $_POST['warsztat'];
    	$imie = $_POST['imie'];
    	$specjalizacja = $_POST['specjalizacja'];
    	$pwz = $_POST['pwz'];
    	$email = $_POST['email'];
    	$tel = $_POST['tel'];
    	$miasto = $_POST['miasto'];
    	$kod = $_POST['kod'];
    	$nrmieszkania = $_POST['nrmieszkania'];
    	$tel2 = $_POST['tel2'];
    	$imiedofaktury = $_POST['imiedofaktury'];
    	$teldofaktury = $_POST['teldofaktury'];
    	$miastofaktura = $_POST['miastofaktura'];
    	$kodfaktura = $_POST['kodfaktura'];
    	$ulicafaktura = $_POST['ulicafaktura'];
    	$nrmieszkaniafaktura = $_POST['nrmieszkaniafaktura'];
    	$headers = 'From: ' . $_POST['imie'] . ' < ' . $_POST['email'] . "\r\n" .  'Reply-To: ' . $_POST['email'] . "\r\n" . 'Content-type: text/html; charset=utf-8';
    
    	mail(
    		$adresat, $warsztat, $imie, $specjalizacja, $pwz, $email, $tel, $kod, $nrmieszkania, $tel2, $imiedofaktury, $miastofaktura, $kodfaktura, $ulicafaktura,$nrmieszkaniafaktura,$header);
    
    		header( 'Location: http://jakasstrona.html' );
    ?>

    1. na samym początku powinieneś sprawdzić czy formularz w ogóle został wysłany
    2. powinieneś sprawdzać czy otrzymałeś zmienne, których chcesz używać – isset
    3. otrzymane zmienne powinieneś filtrować, inaczej ktoś kuku może zrobić
    4. nagłówek header wysyła się na samym początku, jeżeli jakiś deklarujesz na środku lub na końcu jak tutaj, to powinieneś całość zbuforować – ob_start

    Thread Starter janko8403

    (@janko8403)

    Mógłbyś mi pomóc w stworzeniu takiego skryptu bo nie jestem w tym biegły ??

    To może użyj wtyczki np CF7, ninja czy innej – gdzie cały formularz sobie wyklikasz bez potrzeby znajomości kodowania.

    Thread Starter janko8403

    (@janko8403)

    uzywam juz cf7 ale moj form ma skomplikowane ulozenie a cf7 nie nadaje sie do tego

    Dlaczego się nie nadaje? Przecież można dowolnie rozstawiać elementy i je formatować.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Temat ‘Własny formularz na stronie’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.