Wsparcie » Używanie i konfiguracja WordPressa » Spolszczenie motywu Virtue – problem

  • Rozwiązano ireneuszm

    (@ireneuszm)


    Witam wszystkich!

    Mam pytanie i prośbę jednocześnie o pomoc w rozwiązaniu problemu..

    Zainstalowałem motyw Virtue no i z wszystkimi problemami które napotkałem podczas tworzenie strony jakoś na bieżąco dawałem sobie radę, jednak pojawił się problem który wydawało mi się rozwiązałem ale jak się okazało nie do końca .. o co chodzi:

    Mam kłopot z całym / dokładnym tłumaczeniem strony tzn:
    wszystko niby jest przetłumaczone po plikach .mo i .po jednak pozostały
    elementy które nadał wyświetlane są w języku ang.

    Jak to wygląda:

    Dodaj komentarz
    Logged in as admin. Wyloguj się » i to co jest pogrubione właśnie zostało po ang.. mimo tego że wyżej jest już prawidłowo Dodaj komentarz a nie add a comment

    tak samo wygląda sytuacja ze „ścieżką” do postów:
    zamiast wyświetlać Opublikowano w: jest Posted in:

    bardzo proszę o pomoc lub jakieś wskazówki bo już mi się pomysły skończyły robiłem Poeditem pliki po niby było ok ale tak jak pisze pozostały elementy nie przetłumaczone, szukałem w kodzie php żeby z palca zmienić te posted in na opublikowano jednak też bezskutecznie..

    tak więc jak ktoś będzie mógł mnie jakoś pokierować jak to przetłumaczyć bo na pewno gdzieś jest błąd w moich działaniach lub całkiem usunąć tą ścieżkę będę bardzo wdzięczny..

    Pozdrawiam

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Sebek87

    (@sebek87)

    Może te fragmenty tekstów są wpisane „na sztywno” w kodzie szablonu, wtedy musisz ręcznie sobie wyedytować.

    Thread Starter ireneuszm

    (@ireneuszm)

    a masz może jakiś pomysł w jakich plikach może to byc zapisane ?

    jak sprawdzam firebugiem podstrone blog
    to jest linijka

    <i class=”icon-folder-open”></i>

    posted in:

    jednak nie mogę jej nigdzie znaleźć w plikach php od WP

    Thread Starter ireneuszm

    (@ireneuszm)

    Sebek87 dzięki za wskazówkę!!!

    rozwiązanie:

    szukamy podstrony entry-meta-subhead.php
    w niej linijki:

    <span class=”postedintop”><i class=”icon-folder-open”></i> <?php _e(’posted in:’, 'virtue’); ?> <?php the_category(’, ’) ?></span> <?php }?>

    zamieniamy posted in: na dowolną treść i na stronie jest już to co wpisaliśmy z palca.

    Pozdrawiam wszystkich

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Temat ‘Spolszczenie motywu Virtue – problem’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.