Wsparcie » Sieci » Sieć – stworozne witryny nie ładują obrazków

  • Rozwiązany cypriank

    (@cypriank)


    Witam!
    Mam problem z siecią jaką stworzyłem – wszytko zostało zainstalowane poprawnie, ale jest problem. Stworzone witryny nie wyświetlają załadowanych obrazków. W katalogu blogs.dir pliki widnieją i działają, ale w bibliotece brak miniaturek i możliwości ich wy świetlenia.

    Dla przykładu dokładny adres url do jednej z grafik:
    http://wr.projektwieleslow.pl/files/2012/08/header.jpg

    Za pomoc będę wielce wdzięczny!

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Moderator Paweł Knapek

    (@adpawl)

    Zainstalowałeś zgodnie z http://codex.wordpress.org/Create_A_Network ?
    Wprowadziłeś modyfikacje do plików wp-config i .htaccess ?

    Tak, wykonałem wszystko zgodnie z instrukcjami – opcje stworzenia sieci pojawiły się w wrodpressie – wszystko zostało zrobione i działa. Mogę tworzyć i edytować nowe strony. Problemem jest tylko brak możliwości wyświetlania obrazków, które ładuje do biblioteki.

    Wklej nam proszę, zawartość pliku .htaccess. Dlatego że masz redirect:

    curl -I http://wr.projektwieleslow.pl/files/2012/08/tuo_1-wersjaTestowa.jpg
    HTTP/1.1 301 Moved Permanently
    Location: http://wr.projektwieleslow.pl/files/2012/08/tuo_1-wersjaTestowa.jpg/

    Zawartość pliku – .htaccess:

    SetEnv PHP_VER 5
    SetEnv REGISTER_GLOBALS 0
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>

    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ – [L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>

    # END WordPress

    Brakuje w nim przekierowania do plików graficznych blogów:

    # uploaded files
    RewriteRule ^files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$1 [L]

    całość uwzględniając podane setery:

    SetEnv PHP_VER 5
    SetEnv REGISTER_GLOBALS 0
    
    #Wordpress Multi site
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    
    # uploaded files
    RewriteRule ^files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$1 [L]
    
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ - [L]
    RewriteRule . index.php [L]
    #END WordPress Multi Site

    Pomogło! Dzięki wielkie!

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘Sieć – stworozne witryny nie ładują obrazków’ is closed to new replies.