Wsparcie » Motywy » Problem ze skryptami

  • Witam, stworzyłem własny motyw na wordpressa.

    Niestety nie chodzą mi js takie jak slider jquery i slider caroufredsel.

    http://ivsalter.com/it/

    Czy mogli byście mi jakoś pomóc? Siedzę nad tym problemem od wczoraj.
    Kodowanie UTF-8 (bez BOM) , czyli takie jak powinno być. Odwołania myślę że też dobre jak obrazki się wczytują itp.

    Jednak nie iwem właśnie co z tymi sliderami. Pomóżcie.

    functions.php

    <?php
    
    if(!defined('IVSALTER_THEME_DIR')) {
    	//define('IVSALTER_THEME_DIR', ABSPATH.'wp-content/themes/'.get_template().'/');
    	define('IVSALTER_THEME_DIR', get_theme_root().'/'.get_template().'/');
    }	
    
    if(!defined('IVSALTER_THEME_URL')) {
    	define('IVSALTER_THEME_URL', WP_CONTENT_URL.'/themes/'.get_template().'/');
    }
    
    require_once IVSALTER_THEME_DIR.'libs/posttypes.php';
    require_once IVSALTER_THEME_DIR.'libs/utils.php';
    
    add_theme_support('post-formats', array('gallery'));
    add_theme_support('post-thumbnails', array('post', 'galeria'));
    
    add_action('init', 'register_js');
    function register_js() {
     if (!is_admin()) {
        wp_deregister_script( 'jquery' );
        wp_register_script( 'jquery', 'http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min .js');
        wp_enqueue_script( 'jquery' );
        wp_register_script('stu12', get_bloginfo('template_directory') . '/stu12/stu12.js');
    	wp_register_script('lightbox', get_bloginfo('template_directory') . '/js/lightbox.js');
        wp_enqueue_script('stu12');
    	wp_deregister_script( 'carouFredSel' );
    	wp_register_script( 'carouFredSel', get_bloginfo('template_directory') . '/js/jquery.carouFredSel-6.2.1.js');
    	wp_enqueue_script( 'carouFredSel' );
    	wp_deregister_script( 'bootstrap' );
    	wp_register_script( 'bootstrap', get_bloginfo('template_directory') . '/js/bootstrap.min.js');
    	wp_enqueue_script( 'bootstrap' );
      }
    }
    
    add_action('wp_print_styles', 'add_css');
    function add_css() {
      wp_enqueue_style('stu12', get_bloginfo('template_directory') . '/stu12/stu12.css');
      wp_enqueue_style('lightbox', get_bloginfo('template_directory') . '/css/lightbox.css');
    }
    
    ?>

    A i na stronie głównej http://ivsalter.com/ mi wszystko ładnie działa.
    Podpiąłem motyw na podstrone i właśnie tak się dzieje.

  • The topic ‘Problem ze skryptami’ is closed to new replies.