Wsparcie » Używanie i konfiguracja WordPressa » problem z wyświetlaniem stron

  • Witam, ostatnio przeniosłem portal na wp z jednego serwera na drugi. Wszystko poszło sprawnie, lecz dopiero teraz zorientowałem się, że nie wszystko gra… Problem polega na tym, że na moim blogu (http://widelcem-pisane.info/) nie działa poprawnie linkowanie do poprzednich wpisów. Za czorta nie mogę dojść do tego, co może być nie tak… Nie jestem też dobry w te klocki, dlatego nawet nie próbuję zaglądać do kodu, bo i tak nic nie znajdę. Ktoś może poprowadzić, co mam zrobić? ;(

    Pozdrawiam,
    Mateusz Cichosz.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Aktualnie masz wybrany taki format odnośników:

    http://widelcem-pisane.info/index.php/2011/09/02/szaszlyki-z-parowkami/

    Stare a stronie są takie:

    http://widelcem-pisane.info/2011/01/18/sos-czosnkowy/

    Wejdź w:

    Ustawienia -> Bezpośrednie odnośniki

    I wybierz:

    Własny format /%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/

    Taki format wymaga dostępu do zapisu do pliku .htaccess oraz załadowanego modułu mod_rewrite (dla apache’a)

    a czy długo wordpress przetwarza linki przy zmianie sposobu linkowania?

    no dobra. Ta część problemu rozwiązana, ale jest jeszcze jedna sprawa…

    Za nic w świecie nie mogę rozgryźć, dlaczego nie chce działać link do starszych wpisów ;(. Nie znam się za dobrze na wp, ale już próbowałem wielu rozwiązań i nic… na początku myślałem, że plik .htaccess pomoże, ale jednak myliłem się. Na wcześniejszym serwerze wszystko śmigało jak należy, a tutaj jaki mały szkopuł… :C. Wie ktoś, jak to naprawić?

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘problem z wyświetlaniem stron’ is closed to new replies.