Wsparcie » Wtyczki » Problem z wtyczką Yoast SEO + Woocommerce

  • Witam,
    Zainstalowałem na swoim WP wtyczkę o nazwie Yoast SEO oraz Woocommerce. W trakcie publikowania produktów zauważyłem dość nietypowy problem który polega na tym że funkcja Slug wpisuje błędny adres strony który ma się wyświetlać w google…

    Na samej górze produktu podany jest „Bezpośredni odnośnik: nazwa.pl/sklep/xxxxxxxx
    A na dole gdzie ustawia się SEO wyświetla się nazwa.pl/xxxxxxxx (bez folderu „sklep”)

    Po zapisaniu wszystko działa prawidłowo pod adresem nazwa.pl/sklep/xxxxxxxx. Nie mniej jednak jest to chyba dość duży problem bo opis w google będzie przekierowywał do innego adresu który zwyczajnie nie istnieje ?

    Ta sama sytuacja np. we wpisach czy stronach już nie występuję. Tam bezpośredni odnośnik oraz Slug są identyczne. Przykład: nazwa.pl/blog/xxxxxxxxx

    Bardzo proszę o pomoc. Próbowałem to wygooglować jednak nigdzie nie mogę nic znaleźć na ten temat. Może to jakieś cache stare czy coś ? Nie mam bladego pojęcia. Pozdrawiam.

    Edytowane —-
    Dodam jeszcze że zmiana linków bezpośrednich w ustawianiach WP dla produktów nic nie daje …
    „/produkt/nazwa-produktu/”
    „/sklep/nazwa-produktu/”
    „/produkt/kategoria/nazwa-produktu/”
    Bez znaczenia co ustawię, wtyczka Yaost pokazuje slug produktu nazwa.pl/xxxx

    Czy istnieje możliwość że to w niczym nie szkodzi ? Bo google i tak sczyta prawidłowy adres url ?

    • This topic was modified 6 years, 4 months temu by waldimar.
    • This topic was modified 6 years, 4 months temu by waldimar.
Viewing 1 replies (of 1 total)
  • Yoast tak pokazuje, ale adresy są takie jak być powinny, poprawne – czyli to nic a nic nie szkodzi. Znaczy jest wszystko ok, tylko Yoast tam pokazuje trochę inaczej.

    ….może dlatego, że rozszerzoną obsługę WooCommerce’a wydzielili do dodatkowej wtyczki ;p

    Nie zwracaj uwagi, jest jak najbardziej ok.

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • Temat ‘Problem z wtyczką Yoast SEO + Woocommerce’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.