Wsparcie » Instalacja » problem z opcją "SIEĆ" przy multisite

  • Rozwiązano specbabka

    (@specbabka)


    Witam, przeczytałam http://codex.wordpress.org/Create_A_Network i obejrzałam kilka dobrych tutoriali o instalacji multisite w wp. Mam jednak duży problem już przy pierwszym kroku. Po dopisaniu komendy Define(‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true); w wp_config, w moim panelu admin. w menu narzędzia nie pojawia się opcja „SIEĆ”. Mam serwer na home.pl i wiem, że nie jest to problem serwera.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Mam to samo. Pewnie dostanę od moderatora za duplikowanie tematu, ale ręce mi juź opadają… nie wiem gdzie leży problem. Odpisz, proszę jeśli znajdziesz rozwiązanie.

    Dzięki

    Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    Znalazłam! na forum wordpressa.org dziewczyna napisała, że problem może być w różnicy (formie) znaczników, popatrz na przykład poniżej:

    define(’WP_ALLOW_MULTISITE’, true);

    a powinno być:

    define(’WP_ALLOW_MULTISITE’, true);

    te małe znaczki przed WP i po MULTISITE wyglądają trochę inaczej, prawda?
    przekopiowałam sobie do swojego pliczku config dokładnie tą drugą komendę… i pojawiła mi się SIEĆ w menu :-))))

    pozdrawiam!

    Thread Starter specbabka

    (@specbabka)

    ps. wcześniej, gdy analizowałam postać tej komendy w wp config wydawało mi się, że jest dobrze wpisana, co wiecej kopiowałam ją chyba ze dwa razy z codexu i wpisywałam tez z palca, ale musiało byc cos nie tak

    O kurczę działa!!! 🙂 Złota dziewczyna, dzięki Ci wielkie! Tyle kombinowałem, a tego zupełnie nie zauważyłem, jeszcze raz dzięki za pomoc.

    Pozdrawiam 🙂

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Temat ‘problem z opcją "SIEĆ" przy multisite’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.