Wsparcie » Zaawansowane » problem z guzikami quicktime, dźwięk w tle, ramki….

  • Witam po raz pierwszy na forum WP 🙂

    Mam problem generalnie z dźwiękiem:

    1. Chciałem dać do wyboru 2 utwory jako tło i tylko na życzenie odwiedzającego (zamiast z automatu) stąd mam 2 guziki Quicktima w stopce.

    2. Problem pojawia się gdy gość włączy sobie melodię. Szablon w WP ma taką konstrukcję, że po kliknięciu innej pozycji z galerii (tj. przeładowaniu strony; nie dotyczy to dymków) utwór zostaje przerwany – szkoda. /a w przypadku automatycznego loopawania utworu startuje od nowa – niedopuszczalne/

    3. I drugi problem. Te guziki Quicktima w Safarii i Chrome są widoczne przez/spod powiększonego zdjęcia !!! Tylko Firefox robi wszystko prawidłowo. IE8 b. kiepsko (a IE9 nie wiem bo mam XP – jeśli masz prosze o krótkie info jak tam to się przedstawia).

    Czy ramki coś mogą pomóc ?
    Strona to http://www.mediadeco.pl

    Dzięki za wsparcie
    Pozdr
    Art

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Ja w Chromie mam wszystko dobrze – 2 utwory, elegancki przycisk.
    Dopiero po włączeniu zdjęcia z galerii się wszystko wali..
    Ale nie wiem jak pomóc :/
    PS: A ty mógłbyś mi pomóc?? Plis!

    Thread Starter art75

    (@art75)

    Dzięki. Tak, wiem to ten objaw…
    PS. Zajrzałem na Ferbata Blog ale nie wiem gdzie wyłączyć permalink. Krótko jestem w temacie.

    Aha, spox.
    Grzebałem głębiej w ustawieniach i coś musiałem porobić, bo nie było…
    Ale poszukam jeszcze w php, może coś znajdę 😉

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Temat ‘problem z guzikami quicktime, dźwięk w tle, ramki….’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.