Wsparcie » Motywy » Problem z edycją szablonu strony

  • Rozwiązany Iguana Team

    (@iguana-team)


    Witam.
    Mam problem z szablonem strony (page-template), który polega na tym, że nie mogę zmieścić 3-ch obrazków w rzędzie 🙁
    Szablon skopiowałem z innego page-tamplate i przerobiłem na swoje wymiary ale niestety nie do końca dobrze.
    W związku z powyższym zwracam się do szanownego grona o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.

    Szablon z którego kopiowałem:

    Szablon skopiowany i umieszczony na www: i tu bym właśnie chciał, żeby były 3 linki/obrazki w rzędzie.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Szablon z którego kopiowałem: http://taret.home.pl/taret/products/

    Szablon skopiowany i umieszczony na www: http://taret.home.pl/taret/services/ i tu bym właśnie chciał, żeby były 3 linki/obrazki w rzędzie.

    modyfikacja CSS, zobacz co sie stanie jak nadpiszesz klase li.even czyms takim:

    li.even {
        padding: 0 15px 30px 0;
    }

    Nic nie dało 🙁
    To jest kod do obydwóch CSSów:

    ul.courses {
    	width: 100%;
    	padding: 5px 0 36px 0;
    	overflow: hidden;
    }
    
    	ul.courses li {
    		background: none;
    		float: left;
    		width: 190px;
    		padding: 0 0 30px 0;
    		line-height: 18px;
    		font-size: 12px;
    		color: #2d2d2d;
    	}
    
    	ul.courses li.even {
    		padding: 0 30px 30px 0;
    	}
    
    		ul.courses li span {
    			background: url(images/ajax-loader.gif) no-repeat 50% 50%;
    			display: block;
    			width: 100%;
    			height: 125px;
    			overflow: hidden;
    			margin: 0 0 15px 0;
    		}
    
    			ul.courses li span img {
    				float: left;
    			}
    
    		ul.courses li a.total-link {
    			display: block;
    			width: 140px;
    			height: 160px;
    			padding: 19px 19px 17px 19px;
    			border: 1px solid #e0e0e0;
    			border-radius: 3px;
    			-moz-border-radius: 3px;
    			-webkit-border-radius: 3px;
    		}
    
    			ul.courses li a.total-link:hover {
    				background: #010101;
    				border: 1px solid #010101;
    				color: #fff;
    			}
    
    				ul.courses li a.total-link:hover h5 {
    					color: #fb4361;
    				}
    
    ul.products {
    	width: 100%;
    	padding: 5px 0 36px 0;
    	overflow: hidden;
    }
    
    	ul.products li {
    		background: none;
    		float: left;
    		width: 290px;
    		padding: 0 0 30px 0;
    		line-height: 18px;
    		font-size: 12px;
    		color: #2d2d2d;
    	}
    
    	ul.products li.even {
    		padding: 0 30px 30px 0;
    	}
    
    		ul.products li span {
    			background: url(images/ajax-loader.gif) no-repeat 50% 50%;
    			display: block;
    			width: 100%;
    			height: 185px;
    			overflow: hidden;
    			margin: 0 0 15px 0;
    		}
    
    			ul.products li span img {
    				float: left;
    			}
    
    		ul.products li a.total-link {
    			display: block;
    			width: 250px;
    			padding: 19px 19px 17px 19px;
    			border: 1px solid #e0e0e0;
    			border-radius: 3px;
    			-moz-border-radius: 3px;
    			-webkit-border-radius: 3px;
    		}
    
    			ul.products li a.total-link:hover {
    				background: #010101;
    				border: 1px solid #010101;
    				color: #fff;
    			}
    
    				ul.products li a.total-link:hover h5 {
    					color: #fb4361;
    				}

    te dwie rzeczy napdpisz:

    ul.courses li {
        background: none repeat scroll 0 0 transparent;
        color: #2D2D2D;
        float: left;
        font-size: 12px;
        line-height: 18px;
        width: 190px;
    }
    ul.courses li.even {
        margin:  0 0 20px 0;
    }

    działa?

    Niestety nic się nie zmienia 🙁

    wyedytowalem strone wedlug powyzszych styli i dostalem efekt:
    zdjecie

    jezeli zalezy Tobie na zaimplementowaniu tego na stronie zapraszam do kontaktu na http://piotrszarmach.com

    A jednak się zmieniło, nie wiem dlaczego wcześniej nie chciało wskoczyć.
    Co prawda pojawił się kolejny mały problem, bo 2 pierwsze rzędy idą ok, później się już sypią 🙁

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘Problem z edycją szablonu strony’ is closed to new replies.