Wsparcie » Używanie i konfiguracja WordPressa » Problem z edycją obrazków (nie wyświetla się zdjęcie)

  • Rozwiązano iskierex

    (@iskierex)


    Witam,

    Odświeżę temat, bo problem był już co prawda poruszany rok temu, ale wątek został zamknięty: https://pl.forums.wordpress.org/topic/brak-mozliwosci-edycji-obrazkow-miedzy-innymi-kadrowanie?replies=6

    Mam dokładnie ten sam problem co kolega, ale pomimo sformatowania wszystkich plików .php jako UTF-8 bez BOM, nadal nie wyświetla się obrazek w oknie edytora.
    Po usunięciu pliku functions.php jest ok. Po podmianie tego pliku na oryginalny z motywu też jest lipa…

    Nie mam pojęcia w czym tkwi problem, a jestem kompletnie zielony w tym temacie. Jak ewentualnie mogę to sprawdzić w konsoli błędów przeglądarki po otwarciu panelu edycji mediów – jak zasugerował Bartosz?

    Może jest jakaś inna alternatywa edycji zdjęć z galerii do późniejszego utworzenia miniatury posta (obrazka wyróżniającego), bo na tym mi najbardziej zależy ?

    Pozdrawiam

Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
  • bastetmilo

    (@bastetmilo)

    Czy jak zmieniasz motyw, to problem pozostaje?

    Thread Starter iskierex

    (@iskierex)

    Coś jest nie tak z moją modyfikacją motywu, bo na oryginalnym szablonie problem nie występuje.

    bastetmilo

    (@bastetmilo)

    🙂 – to wygląda na to, że musisz dojść jakie zmiany zrobiłeś i naprawić błąd.
    Włącz debugowanie w wp-config.php define( 'WP_DEBUG', true ); i zobacz czy są błędy.
    Oczywiście też podejrzyj w inspektorze kodu konsole, co ona tam pokazuje.

    Thread Starter iskierex

    (@iskierex)

    Dziękuję za podpowiedź. Pod wieczór nad tym siądę i spróbuję włączyć debugowanie. Sprawdzę również w inspektorze kodu co pokaże. Jak będą błędy, to zamieszczę logi.

    Moderator amistad18

    (@amistad18)

    Pokaż też kod Twojego functions.php, bo jak rozumiem to sam swoimi modyfikacjami to popsułeś? Może coś zauważymy 😉 (wklej na pastebin.com lub wklej.org z syntaxem php)

    Thread Starter iskierex

    (@iskierex)

    Niestety, ale po włączeniu debugowania w ogóle nie ładuje się zawartość biblioteki mediów. Tutaj zamieszczam do wglądu kod z functions.php

    Moderator amistad18

    (@amistad18)

    A jakie błędy wyświetlają się po włączeniu debugowania?

    Jeśli wyłączysz debugowanie i próbujesz włączyć bibliotekę mediów – co się w konsoli pojawia?

    Thread Starter iskierex

    (@iskierex)

    1. A gdzie się tworzy taki plik z debugowania, bo nic nie znalazłem?
    2. O jaką konsolę Ci chodzi, w inspektorze kodu? Jeśli chodzi o nią, to nie wiem jak mam w niej to sprawdzić.

    Pozdrawiam

    bastetmilo

    (@bastetmilo)

    ad 1.

    Włącz debugowanie w wp-config.php define( 'WP_DEBUG’, true ); i zobacz czy są błędy.

    ad 2. Jeśli wiesz, że inspektor kodu ma konsole, to wiesz gdzie ona jest, tak? Po prostu ją włącz i patrz co się pojawia w niej w trakcie Twoich działań na stronie.

    Thread Starter iskierex

    (@iskierex)

    Witam,

    Przepraszam za zwłokę z odpowiedzią. Dopiero teraz mam czas, żeby się zająć porządnie tym tematem.

    Podczas debugowania pojawia się taki komunikat:

    Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/u936473881/public_html/wp-includes/functions.php on line 3282

    To jest ta linijka w pliku functions.php:

    ob_end_flush();

    Nadmienię, że strona była przeniesiona z serwera lokalnego na zewnętrzny. Pojawia się tylko problem z wyświetlaniem biblioteki mediów i dodawaniem motywów. Wszystko jest podlinkowane jak należy, a baza danych jest prawidłowo zaimportowana.

    Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam

    Thread Starter iskierex

    (@iskierex)

    Już nie ma żadnego komunikatu o błędzie w czasie debugowania.
    Natomiast po wyłączeniu debugowania konsola w inspektorze kodu pokazuje takie błędy.

    Hej iskierex,

    A możesz wyłączyć w konsoli przeglądarki błędy CSS i zobaczyć czy się jakieś dotyczącze JS nie pojawiają?

    Masz aktualnego WordPressa? W jaki sposób nie możesz dodać motywu? Sprawdzasz debugowanie na motywie domyślnym, czy na swoim zmodyfikowanym?

    pozdrawiam

    Thread Starter iskierex

    (@iskierex)

    Dziękuję za zainteresowanie tematem, ale problem wreszcie został rozwiązany.
    Okazało się, że te błędy wynikają z uszkodzenia plików motywu.
    Po podmianie ze starych na oryginalne (a dokładnie folderu inc oraz pliku functions.php) wszystko wróciło do normy.

    Pozdrawiam

Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
  • Temat ‘Problem z edycją obrazków (nie wyświetla się zdjęcie)’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.