Wsparcie » Instalacja » Problem po aktualizacji php

  • Rozwiązany waldekz

    (@waldekz)


    Witam, po aktualizacji PHP i aktualizacji wordpressa mam następujący problem: stron działa bez problemu natomiast nie mogę dostać się na panel administratora ani przez wp-login ani przez wp-admin. Przy wpa-login pojawia się strona logowania a po wpisaniu danych biała strona, przy wp-admin od razu biała strona, zmiana motywu i wyrzucenie wtyczek nic nie dało. Prosiłbym o jakieś wskazówki. Pozdrawiam

    Strona przy której potrzebuję pomocy: [zaloguj się aby zobaczyć ten link]

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Moderator Paweł Knapek

    (@adpawl)

    Sprawdź w logach serwera ( error log ) jakimi konkretnie błędami sypie
    https://pomoc.nazwa.pl/baza-wiedzy/narzedzia/activeadmin/statystyki/dziennik-serwera/

    Możesz też włączyć sobie debugowanie i logowanie błędów w WP – choć to nie zawsze i nie wszystkie błędy wyłapuje.

    Na serwerze nie sypie błędami, po włączeniu debugowania w PHP na serwerze przy wejściu na wp-admin mam takie błędy:

    Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/babiak/ftp/wp/wp-content/themes/pad2_06_1/functions.php on line 151

    Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/babiak/ftp/wp/wp-config.php:1) in /home/babiak/ftp/wp/wp-includes/pluggable.php on line 1281

    Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/babiak/ftp/wp/wp-config.php:1) in /home/babiak/ftp/wp/wp-includes/pluggable.php on line 1284

    Chyba udało mi się rozwiązać problem wp-config.php był w kodowaniu UTF8 z BOM, zapisałem UTF8 bez BOM i udało się zalogować

    Moderator Paweł Knapek

    (@adpawl)

    Dokładnie tak, powyższe błędy wskazują na problem z plikiem wp-config.php – albo pusta linia na początku, albo niewłaściwe kodowanie i BOM.
    Znaczy, nie tylko aktualizowałeś PHP i WP, ale i gmerałeś w plikach 🙂

    Najważniejsze, że udało się naprawić.

    Wszystko działało wcześniej ok, nie pamiętam czy w nim gmerałem, ale jk zmieniałem na serwerze PHP w wersji wyższej niż 5.3 to nie mogłem się zalogować na panel administratora.
    Problem rozwiązany wszystko działa.
    Dziękuję i pozdrawiam.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)