Wsparcie » Używanie i konfiguracja WordPressa » Obrazki raz się wczytują a raz nie…

  • Witam,

    Nagle dzisiaj obrazki przestały się wczytywać. Raz się pojawiają a raz nie. Raz jedne a raz drugie. Nic nie było zmieniane.

    Powstały też problemy przy uplodzie plików do galerii – wyskakuje HTTP error. Jak spróbuję kilka razy to w końcu wchodzi (nawet przy single image upload). FTP działa ok.

    Z supportu hostingu dostałem wiadomość, że trudno zdiagnozować cokolwiek w WP i zalecają mi upgrade do 4.0. Nie chcę jednak wprowadzać dodatkowej zmiennej przy próbie znalezienia rozwiązania. Tym bardziej, że templatka oficjalnie nie wspiera WP4.0. Chciałbym się upewnić po czyjej stronie jest problem.

    Problemu nie rozwiązało wyłączenie wszystkich pluginów i przełączenie na domyślną templatkę z WP.

    http://www.komfortvinduer.no

    Pozdrawiam
    Tomasz

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • Moderator Paweł Knapek

    (@adpawl)

    Na wielu plikach wali 403.
    Masz zainstalowaną jakąś wtyczkę dot. poprawy bezpieczeństwa? Jakieś zabezpieczenie przez hotlinkowaniem albo coś w ten deseń?

    Możesz też sprawdzić przez FTP jakie faktycznie prawa mają pliki i katalogi na serwerze.
    Standardowo to 755 dla katalogów i 644 dla plików.
    Więcej na ten temat >> http://codex.wordpress.org/Changing_File_Permissions

    Dziękuję.

    Nic takiego nie instalowałem. Raz ten sam obrazek się wczytuje a raz nie. Można kilka razy odświeżyć i zobaczyć, że pojawiają się i znikają.

    Prawa plików i katalogów sprawdziłem. Są poprawne.

    Moderator Paweł Knapek

    (@adpawl)

    To sprawdź w error logu czy nie wali tam jakimiś błędami.

    Najlepiej zgłoś problem do supportu swojego hostingu.

    Zgłosiłem. Chcą abym zrobił upgrade do WP4.0. Nawet w logi nie spojrzeli – tak mi się wydaje.

    Moderator Paweł Knapek

    (@adpawl)

    Up jest zalecany ….ale sam z siebie raczej na powyższe wpływu nie ma.
    Możesz zrobić, jak nie pomoże to będziesz miał pretekst do tego by ich przycisnąć bardziej.

    Hej,

    Trochę podepnę się do tematu.

    Serwer na home.pl, czysta instalacja wordpress-a, wersja 4.0, próbuję uploadować plik do biblioteki, taki bład za każdym razem : „Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer. Proszę spróbować ponownie później.” albo po prostu się zawiesza.
    Co ciekawsze, po odświeżeniu, obrazki widać w bibliotece. Niby można zignorować ale żadna wtyczka z galeriami nie chce działać.

    File permissions zmieniane w kilku wariantach, nie działa.
    Kurcze, a miałem już przenosić stronkę ze środowiska testowego na serwer, a tu taki babol odkryłem:-(

    Pozdrawiam
    Piotrek

    Może to coś pomoże.

    Dzwoniłem dzisiaj do home.pl, przemiła Pani poradziła mi wyłączyć skrypt modułu statystyk dla mojego serwisu. Wszystkie serwisy na home.pl mają z automatu dodawane takie statystyki. Da się to wyłączyć z poziomu panelu.
    Po tym zabiegu wszystkie obrazki wgrywają się bez żadnego problemu.

    Pozdrawiam

    Moderator Paweł Knapek

    (@adpawl)

    @i_element, po pierwsze nie podpinaj się pod cudze tematy
    …po drugie – Home to zupełnie inna bajka.

    Czasem może to być domyślny limit wielkości plików w hostingu – jeśli ładujesz pliki o wadze kilku MB. Jeśli hosting pozwala, można zwiększyć limit wielkości plików np.: ja dodaję pliki ‚php.ini’ -> ../wp-admin/php.ini

    z zawartością:

    upload_max_filesize = 16M
    post_max_size = 16M
    max_execution_time = 600
Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • The topic ‘Obrazki raz się wczytują a raz nie…’ is closed to new replies.