Wsparcie » Używanie i konfiguracja WordPressa » Niedziałające media

  • Hejka wszystkim!

    Instalowałem od nowa wordpressa na serwerze i z jakiegoś powodu, nie chce on przyjmować obrazów zbytnio. Co ciekawe raz na jakiś czas jakaś grafika przejdzie, ale nie ma reguły. Taka sama grafika, może nie przejść 99 razy i za 1 razem przejść i w każdym z tych 100 razy to ten sam obraz, nieróżniący się niczym. Próbowałem różnych formatów i wielkości obrazów i nie dostrzegam prawidłowości w przechodzeniu lub odrzucaniu grafik. Komunikat błędu w przypadku niepowodzenia wygląda następująco:

    „Serwer nie może przetworzyć obrazka. Może się tak zdarzyć, jeśli jest zajęty lub nie ma wystarczających zasobów do wykonania zadania. Pomocne może być przesłanie mniejszego obrazka. Sugerowany maksymalny rozmiar to 2560 pikseli.”

    Dodam, że instalowałem już kilka razy wordpressa od nowa, różne wersje, zmieniałem bazy danych, tworzyłem nowe, tworzyłem nowych użytkowników baz danych, nic nie pomaga. Sprawdzałem już podobne problemy w internecie, prawie wszytko odwołuje się do czyszczenia cache, albo zmiany uprawnień do folderów na serwerze co też już robiłem, bez efektu.

    Skontaktowałem się też z supportem mojego hostingu, stwierdzili, że to wina wordpressa, po ich stronie wszytko działa dobrze. Brak mi punktu zaczepienia do dalszej dyskusji, a przyznam, że ten hosting już nie raz robił mi problemy i zawsze wszytko jest po ich stronie „dobrze”. Dopiero jak dokopuje się do źródła problemu sam i wracam do nich z konkretem to oni sprawdzają i wtedy faktycznie znajdują problem. W tym wypadku skończyły mi się już pomysły co może być powodem.

    Strona przy której potrzebuję pomocy: [zaloguj się aby zobaczyć ten link]