Wsparcie » Używanie i konfiguracja WordPressa » Nie działają obrazki z polskimi znakami w nazwie

  • Po przeniesieniu instalacji WordPressa na inny hosting przestały mi działać wszystkie obrazki z polskimi znakami w nazwie. Sprawdziłem w Total Commander, że z jakiegoś powodu polskie znaki pozamieniały się na „krzaczki”. Zmieniłem wszystkie „krzaczki” z powrotem na polskie znaki, jednak obrazki wciąż się nie wyświetląją.

    Jeśli uploaduje ten sam obrazek jeszcze raz (wciąż z polskimi znakami), to wtedy obrazek się wyświetla. Nie muszę go nawet wstawiać, wystarczy że uploaduje go do galerii.

    Takie rozwiązanie nie jest dla mnie jednak dobre, ponieważ na mojej stronie znajduje się bardzo dużo obrazków.

    Jedna z podstron, na której znajdują się zarówno działąjące i niedziałające obrazki:
    http://www.fmgroup-info.com/produkty-fm/kosmetyki-fm/produkty-meskie/

    Ścieżki są poprawne na 100% (pliki znajdują się w odpowiednich katalogach i mają takie same nazwy jak w kodzie).

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Problem nadal istnieje, przyłączam się to prośby o pomoc!

    Ps. Ja nie przenosiłam strony, a też mam tak przy uploadzie plików z polskimi znakami.

    Tak to jest jak się stosuje ogonki nie tam gdzie trzeba.
    W nazwach plików nie należy używać znaków diakrytycznych czy innych znaków specjalnych w tym spacji ….inaczej człowiek sam prosi się o problemy.

    Rozwiązaniem dla uploadowanych plików jest filtr w stylu
    http://wordpress.org/extend/plugins/filenames-to-latin/

    Z już zupladowanymi jest problem, bo trzeba by i fizycznie zmienić nazwę i w bazie danych. Nie wiem, może jest jakaś wtyczka do tego …trzeba by dobrze poszukać http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=sanitize

    Wielkie dzięki adpawl!
    Plugin działa bez zarzutu!
    Ps. W moim serwisie użytkownicy mogą uploadować pliki, a to już ciężko upilnować, aby nie wysyłali plików z polskimi znakami. Poza tym żyjemy w Polsce, więc przydałoby się aby mogli wgrywać polskie pliki :))

    Jeszcze raz dziękuję!

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘Nie działają obrazki z polskimi znakami w nazwie’ is closed to new replies.