Wsparcie » Używanie i konfiguracja WordPressa » Nie działa edycja strony

  • Dzień Dobry,
    Od dzisiaj nie mogę edytować strony. Przyciski Aktualizuj i Zobacz nie działają. To znaczy działają, mielą dość długo a potem pojawia się komunikat ze nie udało z powodu braku Internetu. Co nie jest prawdą jak widac.

    Strona przy której potrzebuję pomocy: [zaloguj się aby zobaczyć ten link]

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • Moderator Paweł Knapek

    (@adpawl)

    W Chrome prawoklik > Zbadaj >> zakładka Console albo klawisz F12, odśwież stronę ….czy pokazuje jakieś błędy?

    agnieszka15

    (@agnieszka15)

    Mam Firefoxa

    agnieszka15

    (@agnieszka15)

    {„code”: „fetch_error”,”message”: „Prawdopodobnie jesteś offline.”
    }

    agnieszka15

    (@agnieszka15)

    oraz komunikat:Nie powiodła się aktualizacja. NetworkError when attempting to fetch resource.

    Moderator Paweł Knapek

    (@adpawl)

    Czy wiszą Ci jakieś aktualizacje do wykonania? – jeżeli tak, wykonaj je i sprawdź
    – nadpisz WP: Aktualizacje >> Zainstaluj ponownie i sprawdź
    Ustawienia >> Bezpośrednie odnośniki >> Zapisz zmiany i sprawdź
    – sprawdź czy pomoże instalacja wtyczki https://wordpress.org/plugins/enable-jquery-migrate-helper/

    agnieszka15

    (@agnieszka15)

    Wszystko zrobiłam. Na razie bez pożądanego efektu. Po naciśnięciu f12 teraz jest taki błąd:
    Strona wydaje się używać efektu pozycjonowania zależnego od przewijania. Może to nie działać właściwie. Pod adresem https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Mozilla/Performance/ScrollLinkedEffects można znaleźć szczegółowe informacje i wskazówki jak pomóc.

    Moderator Paweł Knapek

    (@adpawl)

    Możesz sprawdzić droga eliminacji czy któraś z zainstalowanych wtyczek nie psoci – tj. wyłączając kolejno po jednej i sprawdzając, czy problem ustąpił.

    Warto też zaglądnąć w logi błędów serwera ( Error Log ).

    mateusz2329

    (@mateusz2329)

    Podbijam piłeczkę – u mnie błą podczas edycji postów lub dodawania nowych. W ciągu ostatnich paru dni, było dość sporo aktualizacji. Wyłączyłem wszystkie wtyczki i odzyskałem backup. Bez efektów.

    Błąd przy edycji:
    Nie powiodła się aktualizacja. Prawdopodobnie jesteś offline.

    Do tego taka notka:
    Mixed Content: The page at ‚<URL>’ was loaded over HTTPS, but requested an insecure resource ‚<URL>’. This request has been blocked; the content must be served over HTTPS.
    VM2409 post-new.php:1 [DOM] Found 2 elements with non-unique id #_wpnonce: (More info: https://goo.gl/9p2vKq) <input type=​”hidden” id=​”_wpnonce” name=​”_wpnonce” value=​”0b81c15c0e”>​ <input type=​”hidden” id=​”_wpnonce” name=​”_wpnonce” value=​”cd52a74cd0″>​
    data.min.js?ver=75f90354ddff4acd5b0b4026454037ca:2 Uncaught (in promise) Object
    data.min.js?ver=75f90354ddff4acd5b0b4026454037ca:2 Uncaught (in promise) Object
    content.js:364 CNT.js : UWAGA -> strona niezgodna z Szafir Sdk

    Dwa dni temu aktywowałem SSL na stronce – czy to może być przyczyną problemów?
    The page at ‚<URL>’ was loaded over HTTPS

    Usunąłem obecne wpisy (były tylko dwa, a blog jest cały czas w trakcie konfiguracji i testów). ALe nie pomogło.

    • Ta odpowiedź została zmodyfikowana 1 week temu przez mateusz2329.
    Moderator Paweł Knapek

    (@adpawl)

    @mateusz2329, użyj wtyczki Better Search Replace i podmień nią adresy swojej strony w całej bazie z wersji http na wersję z https (przy odznaczonej opcji dry run).

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)