Wsparcie » Sieci » Multisite – błąd podczas tworzenia strony

  • Witam,
    ponieważ jestem tu nowy, proszę o wyrozumiałość.

    Opiszę sytuację i mój problem:

    1)Zainstalowałem świeżo WordPress-a w wersji 4.2.2
    2)Przebrnąłem bezproblemowo przez procedurę uruchamiania sieci na WordPress-ie. Wykonałem wszystkie kroki z instrukcji z pod tego adresu:
    http://codex.wordpress.org/Create_A_Network
    3)Po zalogowaniu i przejściu do panelu administracji siecią witryn, po wypełnieniu formularza „Dodaj nową witrynę” – nowa witryna się nie tworzy. W przeglądarce otrzymuję „gładką” nic nie mówiąca stronę.
    4)Włączyłem informacje debugowania.
    define('WP_DEBUG', true);
    5)Po włączeniu informacji debugowania i wykonaniu czynności z opisanego wyżej kroku 3, otrzymuję zamiast „gładkiej” strony następujące ostrzeżenia i fatal error:

    Warning: preg_match() expects parameter 2 to be string, object given in /srv/www/htdocs/katalog/moja.domena.pl/wp-includes/formatting.php on line 3435
    
    Warning: preg_match() expects parameter 2 to be string, object given in /srv/www/htdocs/katalog/moja.domena.pl/wp-includes/formatting.php on line 3424
    
    Warning: preg_match() expects parameter 2 to be string, object given in /srv/www/htdocs/katalog/moja.domena.pl/wp-includes/formatting.php on line 3435
    
    Warning: strip_tags() expects parameter 1 to be string, object given in /srv/www/htdocs/katalog/moja.domena.pl/wp-includes/formatting.php on line 3407
    
    Warning: strip_tags() expects parameter 1 to be string, object given in /srv/www/htdocs/katalog/moja.domena.pl/wp-includes/formatting.php on line 3407
    
    Catchable fatal error: Object of class WP_Error could not be converted to string in /srv/www/htdocs/katalog/moja.domena.pl/wp-includes/kses.php on line 1038

    Jestem nowym użytkownikiem WordPress-a „od środka”. Ogarniam PHP i mniej-więcej rozumiem co to za błędy. Nie znam jednak dogłębnie struktury WordPress-a a dodam ze instalacja na innym serwerze z tego samego archiwum oraz postawienie multisita jest pomyślne i nie ma żadnych błędów.

    Czym to może być spowodowane?
    Proszę o pomoc.

    Z góry dziękuję 😉

  • The topic ‘Multisite – błąd podczas tworzenia strony’ is closed to new replies.