• mikaxx

    (@mikaxx)


    Witam, mam logo we flash w Header.php jednak po kazdym przejsciu na inna strone, podstrone logo laduje sie od nowa. W jaki sposob to zmienic? tak zeby raz tylko zaladowalo sie logo po wejsciu na strone i juz wiecej sie nie przeladowywalo?

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Moderator amistad18

    (@amistad18)

    Nie zmienisz tego, chyba że chcesz przekodować całą stronę, i zbudować ją w oparciu o ramki, albo o ajaxowe zapytania do bazy, i odświeżanie treści strony bez jej przeładowania – ogólnie pierwsza opcja ma same wady, a druga jest strasznie pracochłonna, trudna, i też ma trochę wad. Sumując – ni warto.

    Thread Starter mikaxx

    (@mikaxx)

    Fakt moze tak sie nie da ale znalazlam calkiem dobre rozwiazanie. Moze sie komus przyda. Mianowicie SWF dalam tylko pod glowna strone a pod reszte wszystkich innych wstawilam jpg, w taki sposob:

    <div class="art-Header">
    
    <?php
    if(is_front_page())
    {
    echo'<object width="980" height="357">
    <param name="movie" value="images/logoxs4.swf">
    <embed src="images/logoxs4.swf" width="980" height="357" align="center">
    </embed></object>';
    }
    else
    {
    echo'<img src="images/logoxs4.jpg" width="980" height="357" />';
    }
    ?>
    
    </div>

    i problem sie rozwiazal:)

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Temat ‘Flkash w Header- przeladowanie po kazdym przejsciu strony’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.