Wsparcie » Wtyczki » Contact-form-7

  • Rozwiązany xoxoxyxy

    (@xoxoxyxy)


    Cześć, ponawiam bo ostatnio zgubiłem wątek ale wracam do tematu więc do rzeczy.
    Otóż mam problem z wtyczką contact form 7. Działa ona poprawnie wysyła e-maile ale nie wyświetla komunikatów tylko cały czas widnieje ikonka ajax-loader.gif. Gdy wysyłam wiadomość ona dochodzi do mnie ale na stronie brak komunikatu o wysłanej wiadomości w kółko jest tylko ajax-loader.gif W momencie gdy nic nie wpiszę do formularza również pojawia się ikonka ajax-loader.gif.

    Proszę o pomoc.

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Thread Starter xoxoxyxy

    (@xoxoxyxy)

    Autor skryptu rozwiązał sprawę. Wystarczyło zaktualizować WP

    A ja mam pytanie, czy kiedykolwiek miałeś problem z tym, że wtyczka w ogóle nie wysyłała wiadomości? Zmagam się z tym odkąd ją mam. Nie umiem nic poradzić. Do tej pory nie znalazłam odpowiedniego zamiennika, bo nic u mnie nie działa. Jeśli masz jakiś pomysł, będę wdzięczna. 🙂
    http://www.alexrose.pl/

    Thread Starter xoxoxyxy

    (@xoxoxyxy)

    Cześć,
    to może być wynikiem np złej konfiguracji wtyczki lub serwera, próbowałaś użyć wtyczki WP Mail SMTP i poprowadzić wysyłkę na wymuszonych ustawieniach?

    Tak, ale nie zmieniałam w niej nic w konfiguracjach, bo kompletnie się na tym nie znam i na domyślnych ustawieniach nic się niestety nie zmieniło. Napisałam do supportu swojego hostingu i czekam na pomoc, ale obawiam się, że to może wykraczać poza ich zakres usług.

    Thread Starter xoxoxyxy

    (@xoxoxyxy)

    Jeżeli hosting tego nie rozwiąże, to jedyne znane mi błędne ustawienie wtyczki, które przez błahy błąd nie chciało mi wysyłać wiadomości był w tym miejscu:
    http://iv.pl/images/86295682579001956228.jpg
    Możesz wysłać screen to zweryfikuję.

    miałam tam swojego maila takiego jak w okienku wyżej. poprawiłam na wordpress@alextose.pl i niestety nic się nie zmieniło. reszta ustawień jest identyczna

    U mnie problemem była inna nazwa domeny na której stała strona i maila wysyłającego wiadomość. Gdy we wtyczce podany był mail z tej samej domeny co adres strony wszystko zaczęło działać

    U mnie problemem była inna nazwa domeny na której stała strona i maila wysyłającego wiadomość. Gdy we wtyczce podany był mail z tej samej domeny co adres strony wszystko zaczęło działać

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘Contact-form-7’ is closed to new replies.