• Rozwiązano darks86

    (@darks86)


    Witam.

    Posiadam 2 domeny – wykupioną w ovh.pl oraz darmową, z webd.pl. Według instrukcji przygotowuję plik wp-config.php, kopiuję pliki na serwer i poprzez adres http://www.kupiona-domena.pl/wp-admin/ uruchamiam instalację. Uzupełniam wszystkie pola i instalacja kończy się pomyślnie. Tutaj pojawiają się problemy.

    Wejście do panelu admina poprzez http://www.kupiona-domena.pl/wp-admin/ powoduje wyświetlenie pustej strony. Podgląd kodu pokazuje mi jakieś iframe’y. Strona widoczna dla odwiedzających wyświetla się poprawnie, ale linki generowane są na darmową domenę: login.webd.pl Po dodaniu do pliku wp-config.php wpisu: define('WP_HOME','http://www.kupiona-domena.pl'); problem części frontowej przestaje istnieć (linki generowane są prawidłowo), ale do panelu dalej nie mam się jak dostać. Oczywiście adres http://www.login.webd.pl/wp-admin/ działa. Próbowałem w ustawieniach ogólnych panelu zmienić adres wordpressa na właściwą domenę, ale jedynym efektem było kompletne zablokowanie dostępu (adres http://www.login.webd.pl/wp-admin/ również przestał działać) – strona ładuje się, kilkakrotnie zmieniają się na pasku dwa powyższe adresy, zaś w źródle strony widzę 3-4 iframe’y.

    Aby było zabawniej – z zawodu jestem webdeveloperem i projektuję aplikacje o całkiem sporej złożoności. Problem w tym, że zawsze gryzłem się z gotowcami i tym razem nie jest inaczej. Nie mam wystarczającej ilości czasu, aby z palca poprawiać kod wordpressa – szybciej dostosuję jakiś swój dawny projekt do wymaganych zadań.

    Proszę o jakąkolwiek pomoc.

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Thread Starter darks86

    (@darks86)

    Czytam uważnie – nie z pierwszą dokumentacją mam do czynienia. Dotarłem do wszelkich informacji odnośnie WP_SITEURL & WP_HOME (hierarchia który wpis kolejno przykryje inne, szybkie zmiany z poziomu sql itd.), ale problem nie leżał tutaj.

    Po kodzie WP doszedłem do tego co się dzieje – strona wczytywana miała inny adres (ramki), a WP łapiąc to z automatu dostawał czkawki. Problemem była domena ustawiona jako przekierowanie, a nie na DNSy hostingodawcy. Poprawka, kilka godzin na aktualizację i działa.

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Temat ‘Brak panelu admina po instalacji’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.