3 posty na str głównej i odnośnik do starszych.
-
Witam,
Zmagam się z takim problemem. Chcę żeby na stronie głównej były wyświetlane 3 ostatnie posty a pod nimi odnośnik do starszych. Z postami w kategoriach sobie poradziłem z tym, jednak na stronie głównej nie mogę dojść do tego. Przeglądałem dużo stron i nie trafiłem na dobrą wskazówkę. Żeby zobrazować mniej więcej co chcę zrobić to na http://www.e-rap24.pl na str. głównej zamiast napisu „Pokaż wszystkie artykuły” chcę żeby pojawiły się odnośniki do stron(bądź nawet tak jak się kliknie w „pokaż wszystkie artykuły”). Na stronie głównej posty wyświetlam za pomocą pętli foreach. A dodam jeszcze, że jak wrzucę już jakiś odnośnik to przy zmianie strony pokazują się ciągle 3 ostatnie posty.Tym sposobem wyświetlam newsy na str głównej
<?php $args = array( 'category'=> ''); $lastposts = get_posts( $args ); foreach($lastposts as $post) : setup_postdata($post); ?> <article> <header> <h1><a>"><?php the_title(); ?></a></h1> <p> Author: <?php the_author_posts_link(); ?>, Posted: <?php the_time('j F, Y'); ?>, Categories: <?php the_category(' ,') ?> <div class="clr"></div> </p> <div class="clr"></div><!-- /clr --> </header> <section> <?php if ( has_post_thumbnail()) : ?> <a>" title="<?php the_title_attribute(); ?>" > <?php echo get_the_post_thumbnail( $id, array(150,150) ); ?> </a> <?php endif; ?> <?php the_excerpt(); ?> <div><a>">wiecej</a></div> <div class="clr"></div> </section> </article> <?php endforeach; ?>
A tutaj funkcja która wyświetla 3 posty
function three_posts_on_homepage( $query ) { if (is_page_template('homepage.php') ) { $query->set( 'posts_per_page', 3 ); } } add_action( 'pre_get_posts', 'three_posts_on_homepage' );
Pozdrawiam,
tomsonis
- Temat ‘3 posty na str głównej i odnośnik do starszych.’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.